Investering i fritidsintresset

Som ekonom har jag inte speciellt mycket fritid, det ska sägas. Den mesta tiden är jag på kontoret men när jag väl är ledig uppskattar jag att vara i stallet. Dock kommer jag inte ifrån matematik och ekonomi ens där. Häromdagen skulle jag köpa ett nytt täcke till hästen men vilket ska man välja? De finns i flera sorter och prisklasser. Min ekonomiska del av hjärnan vill såklart köpa ett billigt täcke men om det ska bytas ut med kort varsel är det knappast någon idé. Jag håller hur som helst på att ställa upp min budget för att se hur mycket pengar jag kan lägga på mina olika behov och intressen. Bostad, transport, räkningar och liknande måste såklart betalas. Som ekonom kan man tycka att jag skulle ha bättre koll, men det finns ju så mycket annat roligt att göra när man kommer hem än att fortsätta räkna. Jag kanske ska ta och börja räkna timmarna jag har som fritid istället. Det är ju faktiskt viktigt det med, att vara ledig tillräckligt mycket.

Sedlar i en väska

(Visited 1 times, 1 visits today)