Funderingar om snabblån

Det är inte ofta som jag tittar på Lyxfällan men det händer, blir bara irriterad över hur otroligt ignoranta och oansvariga folk kan vara. Jag kan förstå att man mer eller mindre ger upp när skuldberget blivit för stort och när man inte vet hur man ska kunna ta sig ut. Vad jag däremot inte förstår är hur man inte har satt stopp långt innan.

Men jag var lite nyfiken på detta med sms lån, eftersom det verkar vara en återkommande faktor när det handlar om folks dåliga ekonomi, så jag har läst på lite. Om jag ska vara ärlig så är jag ännu mer förvånad nu, på alla företag som jag har läst på om så står det klart och tydligt vad räntan är och hur avbetalningen ska gå till. Så jag förstår inte hur detta kan vara ett problem för folk….. Det ska vara om de inte läser avtalen i och för sig, och då börjar ju deras oansvariga beteende redan där.

Alla lån har en ränta, så är det bara, och snabblån verkar ligga högre än vanliga banker. Fast å andra sidan så har de ju summor och villkor som inte alls är det samma som bankernas. Så det är ju rätt så självklart att högre risk medför en högre ränta. Så jag är verkligen förvirrad hur detta kan vara ett problem för folk och något de verkar ”skylla på” som anledning till deras dåliga ekonomi.

Nej, som sagt, jag måste sluta titta på Lyxfällan för jag blir bara irriterad.

Lyxfällan

(Visited 123 times, 1 visits today)