Ekonomibranschen är hård ibland

Lite då och då sätter jag mig ner för att reflektera över min arbetssituation, karriär och annat som har med jobbet att göra. Senaste gången jag gjorde det var när jag läste att både Nordnets VD, Peter Dahlgren, och Nordnets profilerade sparekonom Joakim Bornhold hade lämnat företaget. Den förste fick lämna med omedelbar verkan, och den senare sa upp sig. Det är omöjligt att veta vad som ligger bakom de olika besluten, men som insatt och en del av hjulet som kallas för ekonomibranschen, kan jag bara konstatera att det ibland är en hård och ganska skoningslös bransch. Det är vid de tillfällena jag funderar på om jag valde fel utbildning och skulle läst medicin istället. Då hade jag kunnat arbeta som konsultläkare och kanske haft en helt annan arbetssituation. I nästa sekund brukar jag ångra mig och tänka att jag gjorde helt rätt val, för jag har förmånen att arbeta med något som jag verkligen gillar.

(Visited 1 times, 1 visits today)